Ti ting

Forleden havde jeg en snak om det at have travlt, og så at være stresset. Hvornår har man travlt, og hvornår er man stresset? Hvor går grænsen? Den er svær at definere, tror jeg, og noglegange flyder det ene måske lidt over i det andet. For hvis man har 10 minutter til at cykle en tur, der tager 16 minutter, så har man travlt. Men hvis man altid har travlt, kan man ende med at blive stresset. Jeg kan godt lide at have travlt, men jeg kan ikke lide at være stresset.
O
g så kan man jo også være stresset, uden at have travlt. Man kan være følelsesmæssigt stresset; er jeg glad nok? Er mit studie det rigtige? Kan jeg overhovedet finde ud af det? Kan de lide mig? Kan jeg lide dem? Det er nok den værste form for stress, synes jeg.

Her er ti ting, der sker, når jeg har for travlt…

1. Jeg bliver sur på cykelstien. Almindeligvis forsøger jeg at cykle nogenlunde normalt, men med ét irriterer det mig grænseløst, at folk svinger ind foran mig, eller at lyset skifter for langsomt.
2. Jeg har følelsen af, at jeg spæner fra den ene ende til den anden, men alligevel ikke kommer nogle vegne. Jeg kommer for sent til alting, og “undskyld” bliver mit mest anvendte ord.
3. Jeg kan slet og ret ikke huske, hvad jeg lavede for en time siden.
4. Jeg græder offentlige steder. På apoteket, fordi de ikke har de rigtige vitaminpiller, i biografen fordi filmen er sørgelig (men ikke sørgelig), og hos 3-butikken, fordi telefonen er i stykker.
5. Jeg glemmer almindelige ting, som hvad mine venner laver. Og pludselig er jeg nødt til at spørge en, jeg har kendt i 9 år, om hvad det er, hun egentlig studerer.
6. En rådden avokado. En punkteret cykel. Et dårligt TV-afsnit. Små ting vælter det hele.
7. Jeg får lyst til at udvandre. Til at komme til Asien, til Spanien, til Ribe, til Bornholm. Bare et eller andet, der er lidt væk.
8. Jeg har lyst til at være alene, og jeg har ikke lyst til at være alene. Jeg er irriteret, når jeg er sammen med andre, og jeg er rastløs, når jeg er alene.
9. Tankerne flyver, og jeg kan ikke koncentrerer mig.
10. Jeg tror fejlagtigt, at jeg har så travlt, at jeg er nødt til at sende en besked, mens jeg hastigt og forpustet hjuler rundt på cykelstien.

Advertisement

2 thoughts on “Ti ting

  1. Dine ti punkter er så spot on. Især 4, 7 og 8.

    Det er lidt spændende sådan at følge med på en blog fra starten af. Især en god og vedkommende en. Bliv endelig ved.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s