Hvornår er man voksen?

Hvornår er man voksen spørger jeg noglegange mig selv, og skæver skeptisk over mod det sygesikringskort, der ligger i et rod af kvitteringer og mønter. Kortet indikerer, at jeg nok er ved at være det; voksen, altså. Der står 1993, og det betyder at jeg snart er 24 år.

insta4

Er man så voksen? Nok ikke helt. Men man er jo heller ikke et barn, eller en teenager. Og heller ikke en pensionist (selvom det nogengange føles sådan). Måske er man bare ny i voksendommen, og ved at lære regelsættet at kende og kunne?

For er man voksen, når man kan pudse vinduer? Når man ved, hvordan man afrimer et køleskab? Når man kender prisen på Arlas ost, den milde, og oven i købet ved, hvor den forhandles billigst? Når man kan lægge sengebetræk på (uden at blive så hysterisk, at selv en toårig i trodsalderen ville være imponeret?).

Er man voksen, når man kan betale sine regninger? Når man følger med i Vild med Dans? Når man har et 9-17-job? Når man kan lide kaffe? Når man ved, hvad en mousserende vin er? Når man ser TV-avisen? Når man løber lørdag formiddag? Når man kan bikse en øko-suppe sammen? Når man siger “Dengang jeg var barn….”?

Når man tror på sig selv?

Måske er det, når man kan lade en plade chokolade ligge i skuffen i flere dage, uden at spise den i én mundfuld, som om man aldrig får chokolade igen?

Eller også er det i virkeligheden, når man går tur om Søerne en sløv søndag, og pludselig bliver glad. Det kan godt være, at blæsten tager til, at hovedpinen hamrer, at man ikke har styr på noget som helst, og desuden ligner en Build-a-Bear gone wrong, i al det uld og angora, man har pakket sig ind i.

Men luften er lun, en mand på en altan fløjter en sang og København er fin. Om lidt er det forår, og bagefter er det sommer. Det kan godt være, at man først er rigtig voksen, når man ved hvordan E-boks egentlig fungerer, men måske er man også lidt voksen, når man kan være glad, selv på en grå søndag.

Måske er man voksen, når man vælger efter hvad man synes, der gør én glad indeni. Når man er glad indeni, fordi man tror på, at det er godt som det er, og på at tingene nok skal gå.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s